Fantasia
Hej och välkomna till oss på Fantasia!
Vi är en förskola som inspirerats av Reggio Emilia. Vi består utav fyra avdelningar Nifflarna, Hufflarna, Toddlarna och Gnottarna, varv två är yngre barn 1-3 år och de andra två är äldre barn 3-5 år.
Lokalerna på Fantasia är stora och ljusa. Gården som gränsar till villatomter och skog är stor och spännande, med berg och stora gräsytor som inbjuder till lek och utforskande.
Fantasia ligger i utkanten av Herrängens villaområde, precis på gränsen till Fruängen. I närheten av förskolan finns busshållplatser för linjerna 144 och 163, vi har också nära till Fruängens centrum med tunnelbanestationen. Det går också lätt att ta sig hit med bil.
Vår verksamhetsidé är omsorg, lärande och utveckling genom lek och utmaningar som genomförs utifrån de enskilda barnens och barngruppernas behov.
Betyg: 98% av våra föräldrar rekommenderar oss
Kontakta oss: 08-409 029 65
Verksamheten
På Fantasia har vi ett arbetssätt, inspirerat av Reggio Emilias sätt att tänka. Förhållningssätt och innehåll i verksamheten väljs för att stärka barns utveckling och anpassas till barnens mognadsnivå. Vi utnyttjar miljön på ett sätt som stimulerar barn till egen aktivitet och inlärning. Vi arbetar mycket i projekt för att skapa bra förutsättningar för barns lärande.
Vi tror att barnen lär sig när saker är satta i ett sammanhang, där de får utveckla strategier för sitt sätt att tänka och skapa de begrepp de då behöver.
Vi arbetar för att
Barn och föräldrar ska vara nöjda med förskolan och känna sig trygga i vår verksamhet.
Barnen ska fungera i grupp.
Barnen ska bli sedda och uppmärksammade.
Barnen ska bli självständiga.
Barnen ska utveckla sin förmåga att visa respekt för allt levande och visa omsorg om sin närmiljö.
Vi arbetar också med pedagogisk dokumentation, där vi med hjälp av text, fotografier och barnens egna alster synliggör innehåll och arbetssätt på förskolan.
Både barnen och personalen samarbetar över avdelningarna i olika pedagogiska projekt. Barnen går ofta emellan avdelningarna för att leka eller för att arbeta i olika smågrupper.
Nyheter
Våra nyheter distribueras via mail, ansök om tillgång i formuläret nedan:
Matsedel
Vecka 40
Måndag: Rostad palsternacka soppa toppas med krutonger och keso.
Serveras med nybakat bröd.
Tisdag: Kött- och grönsakslimpa serveras med potatis, brunsås och lingonsylt.
Onsdag: Pasta med lax och tonfiskssås toppas med riven ost och rostade solrosfrön.
Torsdag: Chili SIN carne serveras med fullkornsris.
Fredag: Citron- och timjankyckling i tomatsås serveras med klyftpotatis, ostkräm, oliver och “fetaost”.
Vecka 41
Måndag: Hulken Soppa toppas med ägghalva och rostade pumpafrön. Serveras med nybakat bröd (Äggets dag).
Tisdag: Fiskpudding serveras med smält smör, gröna ärtor, rivna morötter och potatis (Grötens dag).
Onsdag: Köttbullar serveras med makaroner och tomatsås.
Torsdag: Kycklinggryta serveras med matvete.
Fredag: Morot- och halloumibiffar serveras med bulgur och myntatzatziki.
Vecka 42
Måndag: Pasta serveras med kyckling och citron- och basilikasås.
Tisdag: Vegetarisk tandoorigryta serveras med bulgur. Toppas med rostad kokos och mango chutney.
Onsdag: Lille Skutt Soppa toppas med keso och rostade frön. Serveras med nybakat bröd.
Torsdag: Zucchini biffar serveras med fullkornsris och dillyoghurt.
Fredag: Panerad kummel serveras med kokt potatis och remouladsås.
Vecka 43 - INTERNATIONELLA VECKAN
Måndag: Thailand: Thailändsk fiskgryta med citrongräs serveras med jasminris.
Tisdag: Marocko: Kefta -lammfärsbiffar serveras med couscous och tomatsalsa. Idag på FN-dagen serveras FREDSDUVA BRÖD till mellanmål
Onsdag: Italien: Pasta kalkon carbonara. Toppas med riven ost.
Torsdag: Frankrike: Vichyssoise - fransk potatis soppa. Serveras med breadsticks och nybakad potatislimpa (potatisens dag).
Fredag: Indien: Indisk Tikka masala med kyckling serveras med ris och naanbröd.
Vecka 44
Måndag: Cornflakesfisk serveras med kokt potatis.
Tisdag: Pumpasoppa toppas med rostade pumpafrön och pumpabröd (Halloween).
Onsdag: Pasta serveras med belugabolognese. Toppas med rostade pumpa och solrosfrön (Internationella vegandagen).
Torsdag: Böniga rödbetsbiffar serveras med “fetaost”, coleslaw, en kall vitlökssås och fullkornsris .
Fredag: Pannbiff serveras med potatis, gräddsås och pressgurka.
Varje dag serveras grönsaker och frukt samt ekologisk mjölk.
Med reservation för ändringar