Fantasia

Hej och välkomna till oss på Fantasia!

Vi är en förskola som inspirerats av Reggio Emilia. Vi består utav fyra avdelningar Nifflarna, Hufflarna, Toddlarna och Gnottarna, varv två är yngre barn 1-3 år och de andra två är äldre barn 3-5 år.

Lokalerna på Fantasia är stora och ljusa. Gården som gränsar till villatomter och skog är stor och spännande, med berg och stora gräsytor som inbjuder till lek och utforskande.

Fantasia ligger i utkanten av Herrängens villaområde, precis på gränsen till Fruängen. I närheten av förskolan finns busshållplatser för linjerna 144 och 163, vi har också nära till Fruängens centrum med tunnelbanestationen. Det går också lätt att ta sig hit med bil.

Vår verksamhetsidé är omsorg, lärande och utveckling genom lek och utmaningar som genomförs utifrån de enskilda barnens och barngruppernas behov.

Betyg: 94% av våra föräldrar rekommenderar oss

Kontakta oss: 08-409 029 65

Verksamheten

På Fantasia har vi ett arbetssätt, inspirerat av Reggio Emilias sätt att tänka. Förhållningssätt och innehåll i verksamheten väljs för att stärka barns utveckling och anpassas till barnens mognadsnivå. Vi utnyttjar miljön på ett sätt som stimulerar barn till egen aktivitet och inlärning. Vi arbetar mycket i projekt för att skapa bra förutsättningar för barns lärande.

Vi tror att barnen lär sig när saker är satta i ett sammanhang, där de får utveckla strategier för sitt sätt att tänka och skapa de begrepp de då behöver.

Vi arbetar för att

  • Barn och föräldrar ska vara nöjda med förskolan och känna sig trygga i vår verksamhet.

  • Barnen ska fungera i grupp.

  • Barnen ska bli sedda och uppmärksammade.

  • Barnen ska bli självständiga.

  • Barnen ska utveckla sin förmåga att visa respekt för allt levande och visa omsorg om sin närmiljö.

Vi arbetar också med pedagogisk dokumentation, där vi med hjälp av text, fotografier och barnens egna alster synliggör innehåll och arbetssätt på förskolan.

Både barnen och personalen samarbetar över avdelningarna i olika pedagogiska projekt. Barnen går ofta emellan avdelningarna för att leka eller för att arbeta i olika smågrupper.

Nyheter

Våra nyheter distribueras via mail, ansök om tillgång i formuläret nedan:

Matsedel

Vecka 3

Måndag: Bolognese på linser serveras med spaghetti och riven ost.

Tisdag: Krämig broccoli- och palsternackssoppa serveras med rostade pumpafrön och nybakat bröd.

Onsdag: Currystekt kycklingfilé i mangosås serveras med matvete.

Torsdag: Laxburgare serveras med fetaostsås, ärtpesto och kokt potatis.

Fredag: Chili con carne serveras med fullkornsris och gräddfil.

Vecka 4 - Månadens grönsak: Palsternacka

Måndag: Kesobiffar serveras med matvete ,ört-och vitlöksås och pizzasallad.

Tisdag: Tacofisk i ugn serveras med potatis- och palsternacksmos och syrade morötter.

Onsdag: Pasta med Mamma Mia Sås - tomat, palsternacka, morot och vitlöksfrästa champinjoner. Toppas med riven ost, rostade solrosfrön och palsternacks chips.

Torsdag: Köttfärslimpa serveras med kokt potatis, lingonsylt och brunsås.

Fredag: Kyckling i ugn med ingefära och kokos. Serveras med fullkornsris.

Vecka 5 - Månadens grönsak: Morot

Måndag: Köttfärsås och spaghetti, rivna morötter, toppas med riven ost.

Tisdag: Fiskpudding serveras med kokt potatis, gröna ärtor, skirat smör och ångkokta morötter.

Onsdag: Potatis- och broccolibiffar. Serveras med matvete, tzatziki och oliver.

Torsdag: Lilleskutt Soppa med morot, röda linser och kokosmjölk. Toppas med morotskrisp och rostade pumpafrön. Serveras med nybakat bröd.

Fredag: Herrgårdskyckling med kalkon, senap och ost. Serveras med fullkornsris.

Vecka 6

Måndag: Kycklingfärslimpa serveras med fullkornsris, brunsås och rårörda lingon.

Tisdag: Potatis- och purjolöksoppa. Toppas med rostad purjolök och rostade solrosfrön. Serveras med nybakat bröd.

Onsdag: Morots Nuggets serveras med bulgur och sweetchilisås.

Torsdag: Köttgryta med morot och palsternacka. Serveras med kokt potatis, rödbetor och rivna morötter.

Fredag: Laxfärsbiffar serveras med mathavre, ärtpesto, ostsås och krispiga morotschips.

Vecka 7

Måndag: Pasta Rosso med morot och tomat. Toppas med riven ost och rivna syrade morötter.

Tisdag: Citron- och timjankyckling i tomatsås. Serveras med fullkornsris.

Onsdag: Hulkensoppa, spenat och broccoli. Toppas med keso och en ägghalva. Serveras med nybakade havre- och morotsfrallor.

Torsdag: Panerad fiskfile serveras med potatis, remouladsås och kokta morötter.

Fredag: Ajvarbiffar serveras med matvete, ostkräm och pizzasallad.

Vecka 8

Måndag: Lasagne med tomat, morot, zucchini och keso. Serveras med tzatziki, oliver och rivna syrade morötter.

Tisdag: Pannbiff serveras med potatis, gräddsås, stekt lök och picklade morötter.

Onsdag: Krämig rostad palsternackssoppa. Toppas med krutonger, rostade pumpafrön och nybakat bröd.

Torsdag: Ost- och morotsbiffar serveras med fullkornsris och gräslökssås.

Fredag: Djungelkyckling. Serveras med bulgur, banan och rostad kokos.


Varje dag serveras grönsaker och frukt samt ekologisk mjölk.

Med reservation för ändringar