Vi är en förskola som inspirerats av Reggio Emilia. Vi består utav fyra avdelningar Nifflarna, Hufflarna, Toddlarna och Gnottarna, varv två är yngre barn 1-3 år och de andra två är äldre barn 3-5 år.
Lokalerna på Fantasia är stora och ljusa. Gården som gränsar till villatomter och skog är stor och spännande, med berg och stora gräsytor som inbjuder till lek och utforskande.
Fantasia ligger i utkanten av Herrängens villaområde, precis på gränsen till Fruängen. I närheten av förskolan finns busshållplatser för linjerna 144 och 163, vi har också nära till Fruängens centrum med tunnelbanestationen. Det går också lätt att ta sig hit med bil.
Vår verksamhetsidé är omsorg, lärande och utveckling genom lek och utmaningar som genomförs utifrån de enskilda barnens och barngruppernas behov.
Betyg: 90% av våra föräldrar rekommenderar oss
Kontakta oss: 08-409 029 65
På Fantasia har vi ett arbetssätt, inspirerat av Reggio Emilias sätt att tänka. Förhållningssätt och innehåll i verksamheten väljs för att stärka barns utveckling och anpassas till barnens mognadsnivå. Vi utnyttjar miljön på ett sätt som stimulerar barn till egen aktivitet och inlärning. Vi arbetar mycket i projekt för att skapa bra förutsättningar för barns lärande.
Vi tror att barnen lär sig när saker är satta i ett sammanhang, där de får utveckla strategier för sitt sätt att tänka och skapa de begrepp de då behöver.
Vi arbetar för att
Barn och föräldrar ska vara nöjda med förskolan och känna sig trygga i vår verksamhet.
Barnen ska fungera i grupp.
Barnen ska bli sedda och uppmärksammade.
Barnen ska bli självständiga.
Barnen ska utveckla sin förmåga att visa respekt för allt levande och visa omsorg om sin närmiljö.
Vi arbetar också med pedagogisk dokumentation, där vi med hjälp av text, fotografier och barnens egna alster synliggör innehåll och arbetssätt på förskolan.
Både barnen och personalen samarbetar över avdelningarna i olika pedagogiska projekt. Barnen går ofta emellan avdelningarna för att leka eller för att arbeta i olika smågrupper.
Våra nyheter distribueras via mail, ansök om tillgång i formuläret nedan:
Måndag: Potatis- och purjolökssoppa serveras med rostade solrosfrön och nybakat bröd.
Tisdag: Fisk Bordelaise serveras med fullkornsris.
Onsdag: Pasta Rosso toppas med riven ost och vitlöksfrästa
champinjoner.
Torsdag: Djungelkyckling serveras med bulgur och toppas med mango chutney, rostad kokos och banan.
Fredag: Broccolifritters serveras med matvete och brunsås.
Måndag: Olika kycklingrätter serveras med pasta.
Tisdag: Blandade biffar serveras med svenska havreris.
Onsdag: Fiskpudding serveras med potatis, gröna ärtor och skirat smör.
Torsdag: Popcorn-soppa (majs och potatis) Toppas med rostade rödbetor och nybakat bröd och "Tagervadjaghaver- knäcke".
Fredag: Viltfärslimpan 50/50 med äpplegräddsås, lingoncreme, rostad brysselkål och kokt potatis.
Måndag: Lasagne serveras med pizzasallad och en kall örtsås.
Tisdag: Italiensk lins- och tomatsoppa serveras med krutonger och nybakat bröd.
Onsdag: Panerad fiskfilé serveras med potatis och remouladsås.
Torsdag: Köttgryta serveras med ris och rödbetor.
Fredag: Kycklinggratäng med soltorkade tomater serveras med bulgur.
Måndag: Lilleskuttsoppa serveras med keso och nybakat bröd.
Tisdag: Fisk i dill- och tomatsås serveras med potatis.
Onsdag: Herrgårdskyckling serveras med bulgur.
Torsdag: Spenatpinnar serveras med fullkornsris, mangosalsa och sweet chili mayo.
Fredag: Spaghetti och köttfärssås toppas med riven ost.
Varje dag serveras grönsaker och frukt samt ekologisk mjölk.
Med reservation för ändringar