Ekbacken

Hej och välkomna till oss på Ekbacken!

Vår profilering är läs och skrivskoj. Vi består av fyra avdelningar i ett stort och fint hus. På alla avdelningar har vi utvidgade syskongrupper (1-5 år). Vi arbetar på ett lustfyllt sätt att väcka barnens intresse för språket.

Vår gård är en härlig ”upptäckarplats" med bland annat gräs, sandlådor, lite skog, klätterställningar, bilbana och backar att åka pulka i. Här utmanas barnen i sin motorik varje dag.  Inomhus har vi ett stort rörelserum som vi kallar för ”hoppis” och ett våtrum där vi experimenterar, badar och kladdar. 

Förskolan Ekbacken ligger mitt emot Johan Skytteskolan så det är lätt att ta bussarna (163 eller 141) utanför vår grind till exempelvis Fruängen, Telefonplan och Älvsjö station.

För att barnen ska kunna känna sig trygga att utvecklas på ett positivt sätt lägger vi mycket tid på att barnen ska känna sig sedda och uppleva lust och glädje.


Betyg: 95% av våra föräldrar rekommenderar oss

Kontakta oss: 08-409 029 53

Verksamheten

Verksamheten

På Ekbacken har vi profileringen Läs och skrivskoj. Detta innebär att vi arbetar med att på ett lustfyllt sätt väcka barnens intresse för språket. 

Vi arbetar för att främja läsande genom att

Vi har hämtat vår inspiration från Öjaby förskola, som i sin tur hämtar inspiration från Ragnhild Söderbergh, professor i barnspråk.

Alla barn har också en digital portfolio där vi med hjälp av text, fotografier och barnens egna alster synliggör innehåll och arbetssätt på förskolan.

Både barnen och personalen samarbetar över avdelningarna i olika pedagogiska projekt. Barnen går ofta emellan avdelningarna för att leka eller för att arbeta i olika smågrupper.


Nyheter

Våra nyheter distribueras via mail, ansök om tillgång i formuläret nedan:

Matsedel

Vecka 12

Måndag: Mexikansk bönegryta med majs och bulgur.

Tisdag: Köttfärslimpa med zucchini, ajvar, morötter, brunsås och potatis.

Onsdag: Indisk blomkålsgryta med yoghurtsås, russin och basmatiris.

Torsdag: Kycklingstroganoff med pasta och salladsost.

Fredag: Krämig fiskgryta med dill, tomat och fullkornsris.


Varje dag serveras grönsaker och frukt samt ekologisk mjölk.

Med reservation för ändringar.